این کنفرانس با تأکید بر بهبود محیط کسب و کار با هدف بحث و بررسی آخرین دستاوردهای علمی در خصوص دانش توسعه کارآفرینی و بهبود محیط کسب وکار، تبادل نظر در خصوص روش ها و تکنیک های پیشرفته مرتبط با کارآفرینی و محیط کسب وکار، استخراج سیاست ها، راهبردها و راهکارهای اجرایی کارآمد و مؤثر برای توسعه کارآفرینی و بهبود محیط کسب وکار، برگزار گردید.
افتتاحیه این کنفرانس رأس ساعت 8:30 روز شنبه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
مراسم افتتاحیه با سخنرانی پروفسور فقیه، رییس کنفرانس، با ارائه گزارش از روند برگزاری کنفرانس، تعداد مقالات دریافتی و ...، سخنرانی دکتر امید، ریاست جدید دانشگاه تهران، با بیان سخنانی در خصوص اهمیت روز افزون مقوله کارآفرینی و لزوم توجه به ترویج و توسعه کارآفرینی، پروفسور رینولدز، اندیشمند جهانی کارآفرینی از کشور آمریکا و دکتر ربیعی، وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا ساعت 10 صبح ادامه یافت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاحیه، با تاکید بر اینکه کارآفرینی درمان درد جامعه امروز ایران است، گفت: دیدگاه هر ایرانی یک کار، بدون جنبش عظیم کارآفرینی در کشور محقق نمی شود. وی با اشاره به سال حماسه اقتصادی گفت: کارآفرینی همواره در پیشرفت کشورهای توسعه یافته نقش ارزنده ای داشته است و باید با حمایت از کارآفرینان سال حمایت اقتصادی را در کشور محقق کنیم.
وی مهمترین عملیات محوری وزارت کار را کمک به بهبود فضای کسب و کار، طراحی و تنظیم نقشه جامع کارآفرینی، برنامه ریزی برای ایجاد سازمان نظام کارآفرینی کشور، طراحی و تنظیم جامع ترویج و آموزش کارآفرینی، تدوین بسته حمایتی کارآفرینان در شورای عالی اشتغال، برنامه ریزی برای ایجاد بورس ایده ،کمک به دانشگاهها برای ایجاد انطباق تربیت دانشجو با بازار کار، بسترسازی برای ایجاد مولفه های کار شایسته ،حمایت از بنگاه های اقتصادی دارای مزیتهای نسبی( که رویکر دولت تدبیر و امید است)،کمک به بیکاران در جهت توانمندسازی آنها و توسعه کسب و کارهای خانگی با رویکر ایجاد شبکه زنجیره ای عنوان کرد.
به گفته ربیعی، کارآفرینی با فرآیند مهارت آموزی و پرورش انسانهای خلاق ایجاد می شود و با حمایت از کارآفرینی باید از سرمایه داری صرف عبور کنیم.
همچنین در بخش افتتاحیه، اولین بانک ونچر (Venture Bank)توسط جناب آقای ساروخانی، بالاترین مقام اجرایی بانک ملت رونمایی شد.
این کنفرانس با ارائه مقالات سخنرانان با برگزاری سه پنل همزمان در سالن های فرعی تا ساعت 18 ادامه یافت. در طی برگزاری این کنفرانس دو روزه، حدود 150 مقاله توسط نویسندگان ارائه شفاهی گردید.
در روز دوم این کنفرانس نیز سه پنل همزمان برای ارائه مقالات پیش بینی و در سالن های جنبی برگزار شد.
مراسم اختتامیه این کنفرانس با برگزاری نخستین جشنواره تجلیل از رهبران کارآفرین برگزار شد. در این بخش از 6 نفر از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهایی که سهم بازار در کشورهای خارجی داشته و حداقل 20% از تولیداتشان را صادر نموده و حداقل با 3 کشور مراودات تجاری و بازرگانی داشته اند، به عنوان کارآفرینان بین المللی معرفی شده و از زحمات و تلاشهای دلسوزانه و مشتاقانه شان در ایامی که کشور با تحریم های سخت اقتصادی روبرو بوده، تقدیر به عمل آمد.