در راستای اثربخشی و کارآمدی آموزش های مهارتی؛ دستورالعمل اجرایی جدید «آیین نامه بند (ب) تبصره 75» ابلاغ شد
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، از ابلاغ دستورالعمل اجرایی جدید «آیین نامه بند (ب) تبصره 75» را در راستای اثربخشی و کارآمدی آموزش های مهارتی و پروژه محوری شدن مهارت ها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، غلامحسین حسینی نیا، در خصوص تدوین تبصره مذکور، بیان داشت: واحدها و موسسات آموزش فني وحرفه اي مشمول اين آئين نامه، بر اساس ماهيت آموزشي خود مي توانند اقدام به امر توليد يا قبول سفارش و فروش محصولات توليدي و عرضه خدمات کنند در صورتی که آموزش های ارائه شده منطبق با استانداردهای شایستگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، تصریح کرد: دستور العمل جدید در راستای كارآموزي و آموزشی اثربخش تر و كارآمدتر با مشاركت مهارت آموز در فرآیند پروژه و محيط كارعملي و همچنین ترغيب بيشتر مهارت آموزان در فرايند يادگيري به واسطه مشخص بودن هدف و نتيجه در آموزش پروژه محور و ارائه چشم انداز روشني از آينده به مهارت آموز تدوين، تصويب و ابلاغ شده است.
وی اذعان داشت: در این دستورالعمل، درآمدهاي فروش محصولات، توليدات، ضايعات و دورريزي هاي مواد اوليه ومصرفي ناشي از آن و يا ارائه خدمات در زمينه هاي صنعت،خدمات، كشاورزي و فرهنگ وهنر، ناشي از اجراي آموزش يا آزمون هاي پروژه محور و در چارچوب برنامه هاي آموزشي (عرضه محور و يا مبتني بر قرارداد) با مشاركت عوامل مؤثر در آموزش (مهارت آموزان، مربيان و ساير پرسنل مرتبط در واحدهاي آموزشي بدون محدوديت مكان و يا گروه هاي هدف) كسب مي گردد.
به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اساس این دستورالعمل مراكز آموزشي كه اقدام به توليد يا قبول سفارش، فروش محصولات توليدي و عرضه خدمات مي کنند، مكلف اند به گونه اي برنامه ريزي نمايند كه انجام اين امر با برنامه هاي آموزشي آنها منطبق و هماهنگ بوده و باعث مغفول ماندن بخش هايي از استاندارد آموزشي و يا افزايش مدت دوره آموزشي نشود.
حسینی نیا، با اشاره به حضور دو کارگروه هماهنگی در اداره کل و مراکز ثابت دولتی، خاطرنشان ساخت: تدوين، تصويب و ابلاغ دستورالعمل اجرايي، ايجاد شرايط لازم جهت اجراي بهينه دستورالعمل ابلاغي با هم افزايي بين اعضاء كارگروه ستادي، بررسي نظرات و پيشنهادات واصله از كارگروه هاي ادارات كل و تمهيد اقدامات مؤثر دربهبود اجراي دستورالعمل و رفع چالش ها و كاستي ها، انجام صحيح و دقيق مفاد دستورالعمل، برآورد قيمت تمام شده و بازه زماني محصولات و خدمات و ساير هزينه اي جانبي از شرح وظایف کارگروه هماهنگی می باشد.
وی معرفي خدمات قابل ارائه توسط مركز آموزشي، تنظيم گزارش فعاليت هاي صورت گرفته و اعلام به كارگروه استاني در بازه زماني 4 ماهه، به هزينه گرفتن اعتبارات برگشتي از خزانه بر اساس مفاد اين دستورالعمل، برگزاري نمايشگاه از محصولات توليدي و … را از دیگر وظایف این کارگروه عنوان کرد.
وی اظهار داشت: مراكز آموزشي موظفند با رعايت اهداف مورد نظر كه همان توجه به كيفيت آموزشي است نه صرفاً كسب درآمد، در انجام سفارش يا توليد و خدمات حداكثر مشاركت مهارت آموزان را مورد توجه قراردهند و میزان مشاركت مهارت آموزان با توجه به نوع كار، توسط مربي مربوطه تعيين و ثبت خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، اجرای دستورالعمل اجرایی جدید «آیین نامه بند (ی) تبصره 75» را تحول در حوزه مهارت آموزی با اجرای طرحهای محوری عنوان کرد و افزود: اجرای دستورالعمل مذکور با توجه جامعه فراصنعتی امروز، توسعه کمی همراه با کیفیت آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی، در راستای ایجاد و پایداری اشتغال را به دنبال دارد.
دیدگاهتان را بنویسید